Børnebyvandring: Detektiv i det gamle København: Barske bisser, banditter og mennesker på Vesterbro med Hanne Fabricius

// Børnebyvandring: Detektiv i det gamle København: Barske bisser, banditter og mennesker på Vesterbro

Detektiv i det gamle København: Barske bisser, kulørte heste og husløver på Vesterbro (byvandring)

Mens vi finder løver og andre sjove figurer på husene, hører vi historier om de barske Vesterbroslagtere, som smed med indvolde, når bloddampen steg dem til hovedet, efter at de havde drukket lidkøb. Vi skal høre om, hvordan det var at bo på Vesterbro i gamle dage, hvor familierne boede sammen på meget lidt plads. Om lokummer og baggårde og de barske politibetjente, som blev kaldt for Lynerne og havde navne som Napoleon og Jernkonstablen, og som ku´ slå på tæven men ikke stave.

Vi skal se det gamle apotek, hvor der stadig hænger en fin værtshustavle fra Den lille Fortun. Og se hvor den grønthandlerbutik lå, som den berømte pengeskabstyv Det borende X havde, inden han blev snuppet og smidt i fængslet i 1931. En tyv, der bare havde ondt i maven og var alt for gavmild over for sine kunder i sin butik. Og vi skal selvfølgelig høre om Pesthuset på Vestre Fælled og mærke den skumle Pestkirkegård, hvor de forbryderne fra Galgebakken blev begravet sammen med dem fra Pesthuset og alle de andre døde vesterbroere.

Mødested: Vesterbros Torv
Varighed:
1 time
Tekster & fotos: copyright Hanne Fabricius

Find flere byvandringer på min hjemmeside: www.tyra.dk  & www.tidsdetektiverne.dk

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.