Børnebyvandring: Detektiv i det gamle København: Bistre bisper på Absalons Borg og prinsessen i Blåtårn med Hanne Fabricius

// Børnebyvandring: Detektiv i det gamle København: Bistre bisper på Absalons Borg og prinsessen i Blåtårn

Detektiv i det gamle København: Bistre bisper på Absalons Borg og prinsessen i Blåtårn (byvandring)

Vi går gennem ruinerne under Christiansborgs Slot og ser resterne af Absalons borg med Bagertårnet og fængslet Blåtårn fra Københavns Slot. Her hører vi om, hvordan en borg i middelalderen skulle se ud, så man under en belejring ikke døde af sult og tørst. Og måske ser vi biskop Absalon, når I hører historien om, hvad Absalon opdagede en dag, han var i bad i sin badstue på borgen. Ved ruinen af Blåtårn, fortælles om Troldhullet og Den mørke Kirke, der var Blåtårns mest frygtede fangehuller. Og om kongedatteren Leonora Christina, der sad fængslet i Blåtårn i næsten 22 år og ikke kunne se farven på sine strømper, fordi der var så mange lopper.

Hvis der er tid til det, kan turen afsluttes i Det Kongelige Biblioteks have, hvor resterne af Christian 4.s hemmelige krigshavn stadig eksisterer.

Mødested: Christiansborgs Slotsplads ved rytterstatuen
Varighed:
1 time
Tekster & fotos:
copyright Hanne Fabricius
Tegning:
Lykke Ingeborg Mitchell

Find flere byvandringer på min hjemmeside: www.tyra.dk  & www.tidsdetektiverne.dk

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.