Børnebyvandring: Hvem skød papegøjen og opfandt flyvemaskinen i Istedgade? med Hanne Fabricius

// Børnebyvandring: Hvem skød papegøjen og opfandt flyvemaskinen i Istedgade?

Vi mødes på Vesterbros Torv og hører om hvordan der så ud på Vesterbro i gamle dage, hvor der var brølende køer, bølgende grønne kornmarker, reberbaner og vindmøllen langs med den gamle landevej. Vi går ned i Skydebanehaven og høre historien om, hvordan udtrykket: Du har skudt papegøjen opstod, og hvad der skete, når man havde skudt papegøjen.

Vi runder Eskildsgade, som engang hed både Badevej og siden Knudsgade, og hører om, hvorfor det ikke var så lækkert at bade på badeanstalten Venedig, og om prostitutionen før 1906, hvor efter den flyttede rundt om hjørnet i Istedgade.

Vi "møder" arbejdertegneren Anton Hansen, som voksede op på Vesterbro i 1890érne og Liva Weel, som voksede op i Istedgade i starten af 1900-tallet og hører om duften og lyset og lydene i Istedgade. Længere ned af Istedgade ser vi, hvor opfinderen Ellehammer havde sit værksted, og hvor han blandt andet lavede flyvemaskiner.

Endelig skal vi høre om, hvad det var for en forfærdelig og klistret stank, som bredte sig over Vesterbro nytårsaften år 1900.

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.