1900-tallet - Kvindernes København med Christian Donatzky

// 1900-tallet - Kvindernes København

History Tours fejrer 100-året for kvinders valgret i 1915 med denne vandring. På byvandringen hører deltagerne om kampen for udvidelsen af valgretten, begivenhederne omkring grundlovsændringen i 1915 og om udviklingen af kvinders status i samfundet og på arbejdsmarkedet i løbet af 1900-tallet.

Fra Højbro Plads går turen til Christiansborg, der blev indviet samtidig med, at Folketinget og Landstinget for første gang havde kvindelige medlemmer. Herfra går turen til Antonigade, hvor Kvindelig Læseforening fik opført sin egen bygning i 1910. Derefter går vandringen videre til Niels Hemmingsens Gade, hvor Kvindernes Bygning blev opført i 1930'erne. Turen fortsætter til Bispetorvet, hvor Københavns Kvindevalgretsforening havde til huse. Turen slutter ved Københavns Rådhus, hvor kvinder i 1909 blev en del af demokratiet, da den kommunale valgret blev vedtaget i 1908.

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.