1850-2017: Pest, papegøjer og Lopper i Istedgade med Hanne Fabricius

// 1850-2017: Pest, papegøjer og Lopper i Istedgade

Efter en kort introduktion til Vesterbros og Istedgades historie skal I høre om:

Skydebanegade, den fantastiske fupgotiske skydebanemur fra 1887 og Den kongelige Skydebanehave, hvor de kongelige skydebrødre skød efter papegøjen og allerede i middelalderen blev ophavsmænd til udtrykket: at have skudt papegøjen.

Gennem Skydebanehaven går vi ud på Otto Krabbes Plads, der er opkaldt efter forstander for Kristeligt studentersettlement på Vesterbro Otto Krabbe. Frem til 1970´erne lå her saneringsmodne ejendomme bl.a. de berygtede korridorejendomme, der var de rene brandfælder. Datidens københavnske spekulationsbyggeri forsvandt primært under de store saneringer.

På Otto Krabbes Plads skal I skal høre historier om Vesterbroforbryderne Røde Kai og Harry Guldarm. Og om den stinkende Hudegrund, hvor en af Vesterbros nyere bygningsrædsler er opført i dag.

Vi springer hen i Dannebrogsgade tæt ved Istedgade, hvor Istedgades gamle biograf "Loppen" lå  indtil omkring 1940. Loppen var Istedgades anden biograf. I Istedgade kan I se huset, hvor det legendariske gamle værtshus Café Jernstangen lå. På husets anden sal voksede  revyskuespillerinden Liva Weel op fra år 1900.

Langs med Istedgade når vi Saxogade, hvor Saxogadebanditterne huserede frem til 1970´erne. Og hvor nytårsløjerne år 1900 gjorde, at hele Vesterbro stank en hel uge efter af noget unævneligt sort, klistret og meget ulækkert.

Turen slutter på hjørnet af Valdemarsgade og Istedgade, hvor I skal høre om pesthuset, der endte som dansesalon, og om opfinderen Ellehammer, som lavede flyvemaskiner, motorcykler, biler m.m. i sit mekaniske værksted i en baggård i Istedgade.

Mødested: Hjørnet af Istedgade og Skydebanegade

Slutsted : Istedgade på hjørnet af Valdemarsgade

Læs mere & priser: www.tyra.dkSe min bog om Istedgades historie: Istedgade. Porten til Vesterbro

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.