Det lystige Vesterbro: Galger og gæstgiverier med Hanne Fabricius

// Det lystige Vesterbro: Galger og gæstgiverier

Efter en kort introduktion til Vesterbros historie og de første Vesterbroere, der var slagtere, rebslagere, møllere og værtshusholdere, skal I høre om:

Om de seks gæstgiverier med hestenavne, hvor af det første gæstgiveri kendes tilbage til 1619, da borgmester Mikkel Vibe fik tilladelse til at drive krohold og lave en skydebane på Vesterbro. "Mikkel Vibes Kro" skiftede senere navn til "Grønne Hest."

Vi går gennem museumsgaden og forbi det Kgl. Kjøbenhavnske Skydeselskab bygning fra 1787, hvor Københavns Museum indtil for kort tid siden havde til huse. Videre hen ad Vesterbrogade når vi frem til gaden Westend, hvis indgang er en stor port ud til Vesterbrogade. Vi smutter gennem porten og ind i gaden, der oprindelig blev opført til byens offentlige fruentimmere efter et parisisk prostitutionsmønster med små, lette balkoner til de frække damer.

Vi fortsætter ud ad Vesterbrogade, hvor I på stoppene blandt andet skal se matriklen, hvor digteren Adam Oehlenschlægers fødested lå indtil 1865. Høre om de store gartnerier og tobaksplantagerne "Friheden" og "Håbet." Om "Gule Hest", der blev revet ned i 1880´erne, og "Hvide Hest"

Turen slutter på hjørnet af Amerikavej og Vesterbrogade, hvor I skal høre om den sidste galge på Vesterbro, hvor Struense og Brandt lå på hjul og stejle efter henrettelsen på Øster Fælled i 1772. Herfra kan vi se over til gæstgiveriet Sorte Hest, der i 1980´erne blev reddet fra nedrivning i 11. time.

Mødested: Vesterbros Torv

Slutsted  : Vesterbrogade & Amerikavej 

Læs mere & pris: www.tyra.dk

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.