Det lystige Vesterbro: De sidste slagtergårde med Hanne Fabricius

// Det lystige Vesterbro: De sidste slagtergårde

Efter en kort introduktion til Vesterbros historie og de første Vesterbroere, der var slagtere, rebslagere, møllere og værtshusholdere, skal I høre om:

Vi mødes på Vesterbros Torv, hvor I blandt andet skal høre om panserbasserne på den gamle Svendsgades politistation, der ligger lige ved siden af og i dag er blevet omdannet til luksuslejligheder.

Herfra går vi gennem Københavns nok korteste gade ned i Skydebanehaven, hvor I skal høre om de kongelige skydebrødre, der skød papegøjen, var årsagen til Svendsgades længde og prøvede at forhindre, at Istedgade blev én lang gade.

Vi fortsætter ud til Matthæusgade, hvor vi stopper ud for Westend, hvis nedrevne side af gaden oprindelig bestod af de berygtede korridorejendomme Herfra går vi hen til hjørnet af Valdemarsgade med den imponerende Matthæuskirke, de gamle villaer og stiftelser. Gaden var oprindelig en markvej, der fra 1664 førte ned til Pesthuset på Vester Fælled. Oppe ved Vesterbrogade lå pestkirkegården, der frem til 1770´erne voksede ned mod Enghavevej (den gamle malkevej). Her blev vesterbroerne begravet sammen med de døde fra Pesthuset. (Og de ligger her stadig.)

Vi slutter i passagen på Enghavevej ved siden af Tove Ditlevsens Mindehave efter at have set de sidste slagtergårde på Vesterbro, hvis ikke Københavns Kommune forinden har revet dem ned.

Mødested: Vesterbros Torv

Slutsted : Enghavevej i passagen

Læs mere & pris: www.tyra.dk

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.