Vesterbro: Fra Halmtorv mod Halmtorvet med Hanne Fabricius

// Vesterbro: Fra Halmtorv mod Halmtorvet

Efter en kort introduktion til Vesterbros historie og de første Vesterbroere, der var slagtere, rebslagere, møllere og værtshusholdere, skal I høre om:

Byens gamle Halmtorv, der fra 1700-årene og frem til indvielsen af det nuværende sjette rådhus i 1905 lå på Rådhuspladsen, hvor middelalderens befæstning og Vesterport stod frem til hhv. 1870 og 1857.

Vi runder Axeltorv, hvor I skal høre om de tre hovedbanegårde og om fæstningsterrænet, der endte som forlystelsesområde med bl.a. det nu nedrevne National-Scala og Tivoli med sangerindepavillonerne Kisten og Slukefter.

Langs Vesterbrogade stopper vi ved slagternes gamle kvægtorv, der blev kaldt for Trommesalen. Længere henne skal vi ind i en baggård på Vesterbrogade og se den fine bygning, der i 1876 blev opført som den berygtede dansesalon Valkyrien oven på det nedrevne og endnu mere berygtede Peders Haab . Dansesalonen skiftede herefter status til Maria Bedesal og til slut blev den en alkoholfri restaurant ved navn Valhal.

Vi drejer ned af Viktoriagade og når frem til hjertet på hjørnet afAbel Cathrines Gade, hvor vi slutter turen. Her skal I høre om Christian den 4.´s ydre fæstningslinje fra 1620´erne, der hed Retrenchementet og om det gruefulde mord i forlystelseshaven Egypti Land.

Mødested: Rådhuspladsen foran Rådhuset

Slutsted  : Hjertet på hjørnet af Viktoriagade og Abel Cathrines Gade


Læs mere & pris: www.tyra.dk

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.