Vesterbro: Ind til byen: Fra Valby Bakke til Vesterbros Torv med Hanne Fabricius

// Vesterbro: Ind til byen: Fra Valby Bakke til Vesterbros Torv

Efter en kort introduktion til Vesterbros historie og de første Vesterbroere, der var slagtere, rebslagere, møllere og værtshusholdere, skal I på en:

Vandretur langs med den gamle, bugtede landevej fra før 1770´erne. Her skal I forestille Jer, at I er en Valbykone, som vandrer ind fra Hønsekræmmerbyen Valby med hendes fjerkræ, som skal sælges inde på Gammeltorv/Nytorv på markedsdagen, der altid var enten en onsdag eller en lørdag.

Vi mødes på Rahbeks Allé ud for Bakkehuset, der oprindelig var en gammel landevejskro. Herfra går vi ned af Rahbeks Allé, der ligger oven på en gammel kongelig ridesti, som løb parallel med den gamle landevej.

Turen fortsætter langs med Vesterbrogade og frem til Vesterbros Torv. Undervejs fortælles om de steder, som vi passerer:

Gæstgivergårdene med hestenavnene. De forsvundne vindmøller. Retterstedet, hvor Struense og Brandt blev lagt på hjul og stejle. Slagtergårdene, pesthuset og dets kirkegård, forlystelseshaverne, Vesterbros Morskabsteater, skydebanen og reberbanerne, der lå med udgangspunkt i nutidens Vesterbros Torv.

Mødested: Rahbeks Allé 23 ved Bakkehuset

Slutsted  : Vesterbros Torv

Turen  kan også forlænges helt ind til Rådhuspladsen. Men tager så 2½ time.

Læs mere & pris: www.tyra.dk


Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.