Vesterbro: Fra Bakkehuset til Kineserbyen med Hanne Fabricius

// Vesterbro: Fra Bakkehuset til Kineserbyen

Efter en kort introduktion til Vesterbros historie og de første Vesterbroere, der var slagtere, rebslagere, møllere og værtshusholdere, skal I høre om:

Om Bakkehuset, der i guldalderen var "salon" for tidens kunstnere. Fra 1600-tallet var huset i en ældre form en gammel landevejskro frem til 1776. Herefter blev den sommerresidens for den nybyggede Slotskro på den nye Vesterbrogade, fordi landevejen ikke længere gik forbi Bakkehuset.

Vi fortsætter ned ad Rahbeks Allé, hvor I skal se nogle fantastiske huse og høre om pengeskabstyven Det borende X, der i 1931 netop blev fanget på Rahbeks Allé

Vi drejer ned af Den gamle Malkevej, der i dag hedder Vester Fælledvej, og går et lille smut gennem Humleby. Sidst i 1800-tallet boede skarpretter Sejstrup i en villa på Vester Fælledvej 82. Så I skal selvfølgelig høre lidt om ham, og om hvorfor han sagde sit skarpretterjob op i 1890´erne.

Vi smutter gennem Enghave Parken, der oprindelig var kolonihaver, og forbi scenen, hvor der var asfaltballer i 1950-60´erne. Gennem endnu en gammel malkevej, Enghavevej, og frem til den gamle DSB-by med de gule huse, Kineserbyen, som vi når gennem en lang tunnel fra Enghavevej.

Mødested: Rahbeks Allé 23 ved Bakkehuset

Slutsted  : Kineserbyen bag Enghavevej

Læs mere & pris: www.tyra.dk

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.