1100-1600: Fra Vandkunsten til Roskildebispens gård i Nørregade med Hanne Fabricius

// 1100-1600: Fra Vandkunsten til Roskildebispens gård i Nørregade

Vi mødes på Vandkunsten, der indtil 1668 var "kanten" af havnen med vandmøller, en vandkunst, Farveriet og et gåsebryggeri. Først i 1673 blev området fyldt op og forvandlet til torvet Vandkunsten.

Turen fortsætter gennem Magstræde, der er opkaldt efter byens vestre mag (offentlige lokum), og Snaregade til Nybrogade 4, hvor byens ældste værtshustavle hænger. Her skal vi høre vi om byens frygtelige brand i 1728, der nærmest ryddede hele København. Vi går videre til Badstuestræde, hvor Strandbadstuen lå, og hører om, hvorfor man holdt op med at tage bad i 1509, og slutter ved Universitets gård i Nørregade, som oprindelig var den magtfulde biskops residens fra 1416 til 1536. Og er vi heldige, så møder vi måske skyggen af biskop Joachim Rønnow, som blev fængslet i 1536, efter at han havde forsøgt at skjule sig på en hanebjælke oppe på sit loft.

Bemærk: porten ind til Universitetets gård lukkes om aftenen og i weekenderne.

Mødested: Vandkunsten ved springvandet

Læs mere & priser: www.tyra.dk

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.