1900-tallet - Sygens København med Christian Donatzky

// 1900-tallet - Sygens København

Christian Holm Donatzky fortæller på denne byvandring om Den Spanske Syge, der ramte København i 1918. Den Spanske Syge var Verdenshistoriens værste influenzapandemi, der på verdensplan dræbte 50 mio. mennesker, heraf 15.000-18.000 i Danmark. Næsten alle københavnere var påvirkede af den; enten fordi deres familie var ramt, eller fordi de tog del i plejen af de syge.

Fra Højbro Plads går turen forbi mange af de steder, hvor der blev indrettet lazaretter. Det gælder bl.a. Regensen, hvor der blev indrettet lazaret for de studerende i Festsalen. Vi kigger også over imod Sølvgade Kaserne, hvor der indrettet midlertidigt lazaret for hæren – soldaterne blev særligt hårdt ramt i epidemiens første bølge. Hæren havde også Garnisonssygehuset i Rigensgade, som byvandringen kommer forbi. Turen slutter i Fredericiagade, hvor der blev indrettet influenzalazaret i bygningen, der havde været brugt som rigsdagsbygning, men som stod ledig, da Rigsdagen kort forinden var rykket ind på Christiansborg.


Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.