Historien om sukker og chokolade med Jan Janssen

// Historien om sukker og chokolade

Københavnernes søde tand - historien om sukker og chokoladeKøbenhavnernes tænder var også i middelalderen slidte, men den karies, der skyldes indtagelse af sukker, kom først i 1800-tallet. Indtil da var sukker en kostbar luksusvare, som skulle købes på apoteket. Den blev i rørform hentet på de vestindiske øer og raffineret på sukkerkogerier i byen. Te, kaffe, kager, limonade - efterhånden havnede sukkeret i flere og flere madvarer. Chokoladen indtog man oprindelig i varm og flydende konsistens tilsat kanel, vanilje eller rødvin. Modsat kaffen var den længe et overklasselækkeri og blev først folkelig med Schweizer konditorierne rundt omkring på byens centrale steder. Den kongelige Porcelænsfabrik fremstillede bestemte kopper og kander til chokoladen. Efter 1850 med opfindelsen af det oliefattige kakaopulver, blev chokoladen en varm morgendrik i hjemmet, ikke mindst for børnene. Og med den schweiziske mælkechokolade i pladeform efter 1900 blev denne lækre delikatesse for alvor københavnernes foretrukne nydelsesmiddel. Turen berører flere end 10 adresser, hvor de historiske minder bliver genoplivet. Så vidt muligt inkluderer vi en chokoladesmagning. mødested: Nørreport Station, hjørnet af Nørregadevarighed: lidt over 2 timer

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.