1600-tallet - Frederik 3.'s København med Christian Donatzky

// 1600-tallet - Frederik 3.'s København

Denne tur fokuserer på Frederik 3.'s liv og regeringstid. Da Frederik 3. overtog tronen i 1648 var han den svageste konge nogensinde. Men svenskekrigene i 1657-1660 og Stormen på København i 1659 blev et vendepunkt. Efter krigen blev Frederik 3. i 1660 kronet som Danmarks første enevældige konge.

Fra Højbro Plads går turen først ad Købmagergade til Klareboderne og Møntergade, hvor det kongelige møntværksted lå side om side med fattigboliger. Herfra går vandringen ind i Kongens Have og Rosenborg, som Frederik 3. brugte og indrettede. Turen fortsætter til Adelgade i det Nykøbenhavn, som Frederik 3. og hans planlæggere udstak. Vandringen går ad Borgergade i Nyboder, flådens boliger. Turen slutter på Kastellet - eller rettere Citadellet Frederikshavn, opkaldt efter Frederik 3., som satte den nederlandske fæstningsingeniør Henri Rüse til at bygge dette imponerende og smukke fæstningsanlæg.

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.