1600-1800 - Kongernes København med Christian Donatzky

// 1600-1800 - Kongernes København

København bliver et vigtigt handelscentrum. Det politiske mål er en positiv handelsbalance. Skandinavien er i krig. Byen rammes af store epidemier og voldsomme brande. Byen er præget af kongemagtens store bygningsprojekter. Det københavnske kulturliv er inspireret af Frankrig og Paris.

Fra Højbro Plads går turen først forbi Københavns sidste tilbageværende renæssancegård på Amagertorv. Turen fortsætter forbi Gråbrødre Torv og ned ad Købmagergade. Vi går forbi flere karakteristiske bygninger fra 1600-tallet som Regensen, Rundetårn og Rosenborg. Vi går ad Gothersgade til Holbergs gamle teaterplads i Ny Adelgade og krydser Kongens Nytorv. Fra Nyhavn, der blev anlagt i 1670'erne, fortsætter vi til Frederiksstaden. Denne storslåede bydel blev anlagt i 1750'erne og opkaldt efter den enevældige konge Frederik V. Turen slutter på Amalienborg Slotsplads, hjertet i Frederiksstaden.

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.