1000-1600 - Det ældste København med Christian Donatzky

// 1000-1600 - Det ældste København

Den ældste del af København opstod i 1000-tallet. Absalon bygger den første borg i 1167. København bliver den vigtigste by i riget, der i perioder dækker hele Skandinavien. De hanseatiske købmænd fra Nordtyskland dominer udenrigshandlen. København bliver centrum for religiøse stridigheder, der fører til en borgerkrig. Krigen afsluttes med at Danmark-Norge bliver lutheransk.

Fra Højbro Plads går turen først ad de gamle stræder i byen ved havnen. Derefter ad Vimmelskaftet og Skoubogade, der havde et stærkt tysk præg. Dernæst til den vestlige del af den gamle by med Skt. Peders Kirke, byens ældste. Herfra til Nørregade, hvor den gamle bispegård lå. Dernæst til Gråbrødre torv, hvor byens største kloster lå. Vi fortsætter til Helligåndshuset, byens vigtigste hospital. Vi går forbi Amagertorv med fiske- og grønttorvet og slutter turen ved Nikolaj Kirke, reformationens centrum i København.

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.