1800-tallet - Grænseløse København med Christian Donatzky

// 1800-tallet - Grænseløse København

København er et kulturelt centrum, hvor H.C. Andersen kæmper for at blive anerkendt. Byen vokser, og byportene og voldene nedlægges. Man forsøger at gøre noget ved de store sundhedsproblemer, der er forårsaget af dårlig hygiejne og dårlige boligforhold. Arbejderbevægelsen opstår.

Fra Højbro Plads går turen omkring Nikolaj Plads, der er præget af slagterudsalget. Vi går ad Ny Østergade, anlagt i stedet for en af de beskidte gyder. Forbi Kongens Nytorv, hvor H.C. Andersen boede flere gange. Turen fortsætter ned ad Gothersgade forbi byens første elektricitetsværk. Herfra ind i Kongens Have, et populært mødested for københavnerne også i 1800-tallet. Vi fortsætter ad Sølvgade, hvor vi passerer Københavns første kommuneskole. Vi går langs med de nedlagte voldområder med Østre Anlæg og Botanisk Have på hver side. Vi ender på Sølvtorvet, hvor vi ser over til arbejderboligerne i Kartoffelrækkerne.

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.