1800-2000 - H. C. Andersens København med Christian Donatzky

// 1800-2000 - H. C. Andersens København

København bliver et kulturelt centrum, hvor H.C. Andersen kæmper for at blive anerkendt. Byportene brydes ned og voldene nedlægges. Byen summer af kultur og debat. Demokratiet bliver indført i Danmark og København. Danmark er i konflikter med stormagter i Europa - Storbritannien og Tyskland.

Vi går først til området omkring Nikolaj Plads, hvor H.C. Andersen boede som ung mand. Dernæst forbi Christiansborg, hjemsted for det nationale demokrati. Vi fortsætter ad Rådhusstræde, hvor vi passerer det tidligere rådhus og nuværende byret. Til Nørregade med Københavns domkirke - Vor Frue Kirke og kvarteret, der blev hårdest ramt af briternes bombardement. Vi går ad Studiestræde til Vester Voldgade. Herfra kan vi se over mod Dagmarhus, det tyske hovedkvarter under besættelsen af Danmark. Turen slutter på ved H.C. Andersen-statuen på Rådhuspladsen.

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.