1800-2000 - Demokratiets København med Christian Donatzky

// 1800-2000 - Demokratiets København

Demokratiet bliver indført i Danmark og København. København bliver et kulturelt centrum med personligheder som H.C. Andersen og Bertel Thorvaldsen. Byportene brydes ned og voldene nedlægges. Byen summer af kultur og debat. Danmark er i konflikter med stormagterne Storbritannien og Tyskland.

Fra Højbro Plads går turen først forbi Christiansborg, hjemsted for det nationale demokrati. Vi fortsætter ad Rådhusstræde, hvor vi passerer det tidligere rådhus og nuværende byret. Til Nørregade med Københavns domkirke - Vor Frue Kirke og kvarteret, der blev hårdest ramt af briternes bombardement. Vi går ad Studiestræde til byens store forlystelseskvarter på Axeltorv med Palads, Scala, Tivoli, Cirkusbygningen og Dagmar. Vi fortsætter ned ad Jernbanegade og slutter turen på Rådhuspladsen, hvor det lokale demokrati har hjemme i Martin Nyrops rådhus.

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.