1900-tallet - Folkets København med Christian Donatzky

// 1900-tallet - Folkets København

I 1900-tallet kommer demokratiet til at gælde alle voksne mennesker. Mænd og kvinder af alle lag får mulighed for at få indflydelse på de politiske beslutninger, lokalt og nationalt. Efter den mørke tid under den tyske besættelse i 1940-1945 bliver frigørelse et nøgleord i debat og politik.

Fra Højbro Plads går turen først forbi Christiansborg, hjemsted for det nationale demokrati. Vi fortsætter ad Stormgade og Vester Voldgade til byens nye store Rådhusplads, hvor bystyret har hjemme. Vi går ad Vesterbrogade og passerer forlystelseskvarteret med Tivoli, Scala, Cirkusbygningen og Palads Teatret. Vi går forbi Hovedbanegården, byens trafikale centrum. Vi går ad Colbjørnsensgade ned mod Halmtorvet, hvor vi får et godt indtryk af mangfoldigheden i København. Vi runder Den Brune Kødby med kvægtorvet inden vi slutter ved Den Hvide Kødby, slagternes centrum.

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.