1700-tallet - Dødens København med Christian Donatzky

// 1700-tallet - Dødens København

I anledning af 300-året for den store byldepestepidemi i 1711 arrangerede History Tours denne byvandring. Epidemien er den værste katastrofe, der nogensinde har ramt København, og ca. 25.000 mennesker døde - en trediedel af befolkningen. Epidemien bevægede sig gennem Østersøområdet - ikke mindst på grund af troppebevægelser under Store Nordiske Krig.

Fra Højbro Plads går turen først til Gråbrødre Torv, der blev genopbygget efter branden i 1728. Herfra fortætter vandringen til Vor Frue Kirke, der fik travlt med at begrave de døde. Turen fortsætter ad Krystalgade, tæt ved en af pestkirkegårde, der blev oprettet, da der blev fyldt op i de normale kirkegårde. Herfra fortsætter vandringen til Åbenrå og stedet for endnu en pestkirkegård. Turen fortsætter til Ny Adelgade, hvor det første pesttilfælde blev konstateret. Vi krydser Kongens Nytorv og fortsætter til Sankt Annæ Plads, hvor turen slutter ved Garnisonskirken, der blev bygget kort tid inden epidemien.

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.