Vælg en bytur i kategorien: Borgere og tidsaldre

// Borgere og tidsaldre

 1. 1400-tallet - Middelalderens Helsingør

  I 1400-tallet regerer de danske konger over hele Skandinavien. Helsingør vokser til at blive en af Danmarks største byer efter Øresundstoldens indførsel.

  Læs mere og bestil byturen


 2. 1500-tallet - Reformationens København

  Den første del af århundredet er præget af religiøse stridigheder. Efter borgerkrigen Grevens Fejde i 1530'erne bliver det dansk-norske rige lutheransk

  Læs mere og bestil byturen


 3. 1600-1800 - Kongernes København

  København bliver et vigtigt handelscentrum. Skandinavien er i krig. Byen rammes af store epidemier og voldsomme brande. Byen er præget af kongemagtens store bygningsprojekter.

  Læs mere og bestil byturen


 4. 1700-tallet - Enevældens København

  København bliver hærget af to voldsomme brande i 1728 og 1795. Derfor stammer mange af Københavns bygninger fra tiden herefter. Byen er præget af enevældens bygningsprojekter.

  Læs mere og bestil byturen


 5. 1800-2000 - Demokratiets København

  Demokratiet bliver indført i Danmark og København. København bliver et kulturelt centrum med personligheder som H.C. Andersen og Bertel Thorvaldsen. Byportene brydes ned og voldene nedlægges.

  Læs mere og bestil byturen


 6. 1800-tallet - Grænseløse København

  København er et kulturelt centrum. Byen vokser, og byportene og voldene nedlægges. Man forsøger at gøre noget ved de store sundhedsproblemer, der er forårsaget af dårlig hygiejne og boligforhold.

  Læs mere og bestil byturen


 7. Franske spor i det historiske København

  I midten af 1600-tallet kom de første franske immigranter til byen. Fra den tid har franskmænd efterladt spor i byens historie, som en gåtur i de gamle gader skal opspore. Navne, adresser, monumenter.

  Læs mere og bestil byturen


 8. Søren Kierkegards boliger

  Byvandring til alle adresser med relation til Søren Kierkegaards liv indenfor voldene. Boliger, skole, boglader og kirker.

  Læs mere og bestil byturen


// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.